Erf & Tuin

Wilt u met uw erf of tuin aan de slag gaan, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Het NoorderErf hanteert basisprincipes voor tuinontwerp op een erf. Zo maken we een duidelijk onderscheid tussen voor en achter: tussen ‘sier’ en ‘nut’.

Landelijke tuin met fruitboom

Boomgaard, moestuin en bloementuin en alle andere functies krijgen een logische plek samen met uw overige wensen. Daarbij kijken we ook over de erfgrens heen, omdat we vinden dat uw tuin moet aansluiten op de directe omgeving.

Wat kunnen we voor u doen?

Boerentuin

Boerenerf in Drenthe met hagen, fruitbomen en prachtige eik

De boerentuin heeft een duidelijke inrichting en is functioneel. Dit type tuin kent vaak een siertuin, boomgaard en moestuin in combinatie met hagen en gras. Er is een verschil op het erf in intensief en extensief onderhoud, in al zijn eenvoud straalt het rust uit. Wilt u meer, dan zijn er voldoende mogelijkheden om het erf wat extra’s te geven en naar uw hand te zetten.

De workshop boerenerven kan voor u interessant zijn als u zelf de handen uit de mouwen wilt steken. Weet u nog niet precies wat u met uw tuin aan moet? Dan kunnen wij u adviseren tijdens het tuinconsult.

Historische tuin

Groninger Slingertuin, Bellingwolde 1912

In Groningen, Friesland en Drenthe hebben de tuinen bij de pastorie, dokterswoning of de notaris een rijke historie. Hierbij is de samenhang tussen het huis en tuin belangrijk voor de uitstraling. Vaak is de sfeer van die tijd nog aanwezig of weer terug te brengen. Heeft of had uw huis een historische tuin, neem contact op voor de mogelijkheden. Het NoorderErf heeft veel ervaring met deze prachtige tuinen en adviseert u graag over renovatie en onderhoud.

Heeft u een Groninger Slingertuin die u wilt herstellen of behouden? Lees dan meer bij Erf & Historie. Ook geven we regelmatig lezingen over en excursies langs slingertuinen.

Landelijke tuin

Landelijke tuin in Friesland

Bij de landelijke tuin ligt de nadruk op de harmonie met het omringende landschap. Zichtlijnen zorgen ervoor dat u van uw eigen tuin én van het uitzicht rondom kunt genieten. De landelijke tuin is er in alle varianten en maten. Houdt u van een vijver, meerdere zitjes, rozen, of wilt u een natuurtuin? Het NoorderErf denkt met u mee en geeft advies over de beplanting en kleine of grote aanpassingen voor uw tuin, zodat het helemaal uw tuin wordt.

Bent u op zoek naar inspiratie, een ontwerp of een idee? Met een tuinconsult helpen we u direct op weg.